fredag 4 juni 2010

Utställningstips

Besök i Leksand, Avesta och Stockholm!
Första besöksmålet för vår femdagars resa var kulturhuset i Leksand. Här hade vi förmånen att få träffa kultursekreterare Per-Åke Backman som visade oss den nyöppnade utställningen Leksandsdräkten - till vardags, till Högtid och Fest. Med sin gedigna kunskap i ämnet och sina nya intressanta grepp kring dräktens praktiska funktion genom tiderna gav han oss en hel del att fundera över……………….
Gamla järnbrukshyttan i Avesta är en upplevelse i sig! Vi hade ett spännande möte med Jan Cardells överraskande ljudinstallationer. Och Nicolas Cesbrons oförglömliga landskap – Post Industrial Jungle – som gör sig fantastiskt bra i denna mystiska industrimiljö hoppas vi att Avesta Art kommer att behålla permanent.

Vi tillbringade flera stimulerande timmar på Nationalmuseum i sällskap med Rubens och van Dyck , två av 1600-talets giganter. Vi gick från Rubens svällande barocka målningar till eleven, van Dycks mer återhållsamma, subtila porträtt där de avbildade personligheterna grep tag i oss ordentligt.


Nästa vecka rapporterar vi om våra upplevelser från Haninge kulturhus, Fotografiska museet, Beckmans examensutställning och besöket i Lena Flodmans ateljé./ Brita & Imola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar